[豁達乱拜]❤

注♥册
搜索

港女

afry 发表于 2006-5-29 10:02:18 | 显示全部楼层 |阅读模式
quote :

我 : 你選擇男友有乜條件??
港女 : 對我好就得, 愛情係無價o既
我 : 我有個fd, 對人好好, 識佢既都話佢係好男仔
港女 : 佢做d乜o架
我 : 佢做廚房什工o既
港女 : ....... 其實錢唔重要, 我最要個男友有上進心
我 : 佢好有上進心, 放完工仲返夜校, 假期又進修, 又勤力, 社會時事又識.
港女 : 但我估佢都唔會叻得去邊o羅 介紹第二個比我啦
我 : 唔記得同你講, 我識佢時, 佢家族係開飲食集團o既. 因為佢想了解廚房工作, 先入去做什工....(還未講完, 港女插嘴)
港女 : 可唔可以比佢電話我????? 順便比埋我電話佢??
我 : 我都未講完. 97後佢間飲食集團就執o左啦.. 而家佢真係一個廚房什工.
港女 : 咁都係唔好比我電話佢啦.. 咁無出息
我 : 但係都仲有幾層樓收租..
港女 : 可唔可以約佢出o黎食飯?? 如果唔得, 可唔可以比我張相佢睇下?? 我執o左好耐, 影得好靚o架

mokona 发表于 2006-5-29 10:06:46 | 显示全部楼层
/me 一额汗iNg
petit 发表于 2006-5-29 11:13:11 | 显示全部楼层
都系尼样噶~
猜大小 发表于 2006-5-29 12:55:54 | 显示全部楼层
又是拗口的粤语
白牙 发表于 2006-5-29 15:47:47 | 显示全部楼层
不是港女也会这副样子吧,那位来写个北京话,上海话,山西话版?都差不多D。
kismet 发表于 2006-5-29 17:17:43 | 显示全部楼层
原帖由 猜大小 于 2006-5-29 12:55 发表
又是拗口的粤语

你系米广州嘎,甘都话拗口
出库单 发表于 2006-5-29 17:23:40 | 显示全部楼层
he means to read by tongue, switched from sighting
卡哇依果 发表于 2006-5-29 17:44:36 | 显示全部楼层
看不懂!!汗!
mokona 发表于 2006-5-29 17:58:58 | 显示全部楼层
我 : 你選擇男友有乜條件??
  你选择男友有什么条件?

港女 : 對我好就得, 愛情係無價o既
   对我就可以拉,爱情是无价的

我 : 我有個fd, 對人好好, 識佢既都話佢係好男仔
  我有个朋友,对人很好,认识他的都说他是好男生

港女 : 佢做d乜o架
   他的职业是?

我 : 佢做廚房什工o既
  他是在厨房做杂工的

港女 : ....... 其實錢唔重要, 我最要個男友有上進心
   。。。其实钱并不重要,我最希望男朋友有上进心

我 : 佢好有上進心, 放完工仲返夜校, 假期又進修, 又勤力, 社會時事又識.
  他很有上进心,下班之后还到夜校(上课),假期又进修,又勤奋,又晓得社会时事

港女 : 但我估佢都唔會叻得去邊o羅 介紹第二個比我啦
   但是我觉得他都不会是十分聪明的人拉,介绍另外一个给我吧

我 : 唔記得同你講, 我識佢時, 佢家族係開飲食集團o既. 因為佢想了解廚房工作, 先入去做什工....(還未講完, 港女插嘴)
  忘了跟你说,我认识他的时候,他家族是做饮食集团的。因为他想了解厨房工作,所以才去做杂工

港女 : 可唔可以比佢電話我????? 順便比埋我電話佢??
   可不可以给我他的电话号码?顺便把我的电话号码给他?

我 : 我都未講完. 97後佢間飲食集團就執o左啦.. 而家佢真係一個廚房什工.
  我还没有说完捏,97年之后,他的饮食集团就倒闭啦。。现在他真的是一个厨房杂工

港女 : 咁都係唔好比我電話佢啦.. 咁無出息
   那还是不用给我的电话号码给他拉。。。没钱途撒

我 : 但係都仲有幾層樓收租..
  但他还有几层楼收租捏捏。。。

港女 : 可唔可以約佢出o黎食飯?? 如果唔得, 可唔可以比我張相佢睇下?? 我執o左好耐, 影得好靚o架
   可不可以约他一起吃饭阿?如果不行,可不可以把我的照片给他?我    ,拍得很漂亮的阿
gforce 发表于 2006-5-29 22:02:23 | 显示全部楼层
哈哈, pk港女.
Raffaello 发表于 2006-5-30 02:36:56 | 显示全部楼层
逗.
Larme 发表于 2006-5-30 12:20:45 | 显示全部楼层
各地对女性抱有仇恨心理的男人编造出的各地方言版